img03

ірина

 
Слава Ісусу Христу! Отче чи прощається гріх аборту, і чи можна отримати Царство Небесне якщо покаєшся в цьому?

Відповідь:
Слава Навіки! За будь-яких обставин Церква не може дати благословення на проведення аборту. Для жінок, що визнають свою приналежність до Православної Церкви, штучне переривання вагітності категорично недопустиме і пробачається тільки у виняткових випадках, коли за станом здоров’я подальше виношування дитини є загрозою для життя матері, але якщо у неї вже є діти. Відповідальність за аборт несе як жінка, так і чоловік, якщо він зроблений за його згодою. Не відкидаючи жінок, які вчинили аборт, Свята Церква закликає до покаяння їх і чоловіків ненароджених дітей, так як в багатьох випадках вина лежить і на них. Жінка, яка кається у вчиненому, повинна перш за все, покладати вину на себе, а не обставини, чи на наказ лікарів, чи родичів, які підштовхували на вбивство дитини, і в своїх думках назавжди відмовитися від можливості вчинення цього гріха. Підкреслю наступне: каятися і молитися про прощення цього гріха потрібно все життя але не слід впадати у відчай, пам’ятаючи, що у Бога немає не прощеного гріха, окрім гріха нерозкаяного. При цьому Церква нагадує слова апостола Павла, що «жінка… спасається через народження дітей, якщо буде у вірі і любові та святості з невинністю» (1Тим. 2,14-15). Нехай Господь буде з Вами!

Ірина

 
Добрий день.Скажіть,будь ласка,чи чули ви щось про молитвупід назвою"Таємниця щастя",що її треба молитися щодня протягом року.Хотіла розпочати молитися,але рідні сказали,що можливо не варто,бо до цієї молитви є дані Ісусом обітниці і чи хіба мовляв можна так,щоб рік помолитися і буде тобі те і те.Але хіба Бог не може дати якісь певні конкретні ласки за наші молитви,якщо наприклад у заповіді про батьків говориться,що як будем їх поважати,то добре і довго житимемо на землі чи не аналогічно це?Чи молитви з обітницями взагалі є якимись неправильними?

Відповідь:
Доброго дня! У Православній церкві немає молитви "Таємниця щастя". Свої благодійства Господь посилає людині за її добрі справи. Молитва має бути щирою а не формальністю як це виходить із "Таємниці щастя". Нехай Господь Вас благословить.

Василь

 
Доброго дня! Я православ, полюбив жінку іншого віросповідання та хочу вступити з нею в шлюб,якщо це можливо. Будь ласка скажіть чи можемо повінчатися в православній церкві, якщо вона належить до реформатської церкви(кальвініст)? Як нам правильно поступати в такій ситуації підскажіть? Дякую наперед!

Відповідь:
Доброго дня! Потрібно звернутися до єпархіального архієрея (єпископа) за благословенням. Архієрей вивчивши ситуацію прийме рішення чи надавати дозвіл на шлюб. Для більш докладної інформації прийдіть по можливості до нашого собору де священик Вам пояснить як це зробити. Нехай Господнє Благословення буде з Вами!

Додати:

 
img03